_DSC3667

The first floor is the brain and creative hub of the building, housing Blitz administration studios and the Blitz Residency.

The live / work space for our Residents is a self-contained apartment within the Blitz building. The first phase of the project was the result of a collaboration between Blitz and The Department of Architecture and Urban Design, Faculty for the Built Environment, University of Malta. As part of their studies, the students designed and built the basic timber structure and prepared initial plans for the rest of the infrastructural works. Following that, Blitz collaborated with Valentino Architects to design and implement the second and final phase of the project to turn this space into a functional and neutral live / work space for our Residents.

Contained within it are the follow amenities:
Double bed
Bathroom with shower and toilet
Kitchenette with refrigerator, single hotplate, toaster and kettle
Wardrobe and storage
Work table and seating